Alla Vårblommor Sverige

Från den ljusa och livfulla tulpan till den delikata och väldoftande liljekonvalj - vårblommorna i Sverige är verkligen något alldeles extra. Lär dig allt du behöver veta om det varierande utbudet av blommor som blommar i denna skandinaviska nation med den här omfattande guiden

Alla Vårblommor Sverige

Från den ljusa och livfulla tulpan till den delikata och väldoftande liljekonvalj - vårblommorna i Sverige är verkligen något alldeles extra. Lär dig allt du behöver veta om det varierande utbudet av blommor som blommar i denna skandinaviska nation med den här omfattande guiden.

Tulpaner

Ah, tulpaner! Dessa glada blommor är vårens klassiska blomma och är ett säkert tecken på att varmare dagar är på väg. I Sverige finns tulpaner i alla färger du kan tänka dig - från mjuka pastellfärger till livfulla nyanser - och de är ett fantastiskt tillskott till vilken trädgård som helst. Plantera några i din egen trädgård och du kommer att bli belönad med en explosion av färg varje år!

Liljekonvalj

Liljekonvaljer är en vacker syn i Sverige under våren! Dessa små, fina vita och rosa blommor sprider glädje och ger liv åt landsbygden. Du ser dem växa i trädgårdar och på ängar, och de används ofta i buketter och andra blomsterarrangemang. Blommorna har en söt doft och anses vara en symbol för tur och lycka - perfekt för att ge lite glädje till din dag!

Blåklockor

Åh, blåklockorna! Dessa delikata och väldoftande klockformade blommor är en av vårens glädjeämnen i Sverige. De ger en vacker doft och en färgklick till vilken trädgård eller äng som helst. Blåklockor har ett passande namn eftersom de har en mjuk, blå nyans som gör att de sticker ut bland de andra blommorna i Sverige. Och de är förvånansvärt tåliga och klarar kallare temperaturer än många andra vårblommor. Oavsett om du letar efter ett traditionellt utseende för din trädgård eller ett unikt sätt att sätta färg på din äng är Sveriges blåklockor ett utmärkt val.

Snödroppar

Snödroppar är de första tecknen på våren i Sverige. De är en älskad syn och dyker ofta upp i slutet av februari eller början av mars för att ge lite solsken och glitter i slutet av en lång vinter. Dessa fantastiska små blommor är en symbol för hopp och ny början, en påminnelse om att ljusare dagar ligger framför oss. De finns i bländande vitt, krämigt vitt och blekt blått och ger färg och liv åt landsbygden och är ett perfekt sätt att välkomna en ny säsong.

Narcisser

Narcisser är en av de mest populära blommorna på våren i Sverige! Fyllda med soliga, guldgula kronblad kommer synen av en påsklilja garanterat att ge dig ett leende på läpparna. Dessa glada blommor är relativt lätta att upptäcka, och det bästa är att de är otroligt tåliga, så du behöver inte oroa dig för att de ska vissna eller dö när temperaturen sjunker. Eftersom påskliljor inte kräver särskilt mycket underhåll är de dessutom den perfekta blomman för att lysa upp vilket utomhusutrymme som helst utan någon större ansträngning. Så sätt igång och lägg till några påskliljor i din trädgård och njut av vårens fantastiska, soliga skönhet!

Crocus

Krokus har blivit en favoritblomma för många i Sverige och blommar i en mängd olika glada färger under hela våren. Den guldgula arten, Crocus flavus, är en särskild favorit och växer ofta i stora klungor för att skapa en fantastisk effekt. Crocus är en tidig blomare, som trivs i de kalla vintrarna i Sverige och för in lite solsken i landet med sina livliga färger. Med sina glada färger och delikata kronblad är krokus ett säkert sätt att jaga bort vinterblues och göra varje vårdag till en vacker dag!

Frågor och svar

Vad heter alla vårblommor?

I Sverige är några av de vanligaste vårblommorna vintergäck, påsklilja, vårlök och kattpil några av de vanligaste vårblommorna.

Vilka blommor kommer i mars?

I mars är några av de mest populära blommorna i Sverige tulpaner, primörer, narcisser och anemoner.

Vilken blomma är ett typiskt vårtecken?

Vårens blomma i Sverige brukar vara snödroppen. Den är en av de tidigast blommande blommorna, som ofta tittar fram genom snön i början av mars.

Är många vårblommor?

Ja, det finns många vårblommor i Sverige. Olika sorters prästkragar, tulpaner och påskliljor blommar under de soliga vårmånaderna och ger en färgsprakande bild.